Färg: Kolstål

Satake Stekpanna Kolstål 28 cm

799 SEK 999 SEK

Köp nu, betala sen. Läs mer

Levereras om 3-4 vardagar

5% extra rabatt på prissänkta varor*. Använd kod: CYBER5

*Gäller på prissänkta varor när du handlar 2 eller fler varor tom 3/12.

Shoppa nu

Stekpannor från Satake

Hamrad kolstålspanna
satake hamrad kolstålspanna håller hela livet om du sköter den rätt. Pannan är förbehandlad och behöver inte brännas in. Kolstålet tål höga temperaturer och ger en riktigt fin stekyta. Fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion och i ugn.
Kolstålspannor är suveränt för all sorts stekning – grönsaker, fiskkött. Den tål ugnstemperaturer upp till 250° och har likvärdiga egenskaper som gjutjärn, men klart lägre vikt. De är väldigt tunna och kolstålet rör sig vid upphettning och avsvalning, det är naturligt och normalt att pannorna slår sig en aning. Det påverkar inte de goda egenskaperna.

2 mm kolstål
förbehandad
handtag i rostfritt stål
ø 28 cm

satake kolstålspanna är färdiginbränd och är klar för användning efter en första diskning; koka upp vatten i pannan och låt koka några minuter. Diska därefter ur pannan med en svamp och lite diskmedel. Skölj och torka väl. Pannorna blir bättre och bättre med en naturlig nonstick-funktion desto mer man använder dem. Eftersom de är så tunna så slår de sig ofta när de värms och går tillbaka när de svalnar, det är helt naturligt att en kolstålspanna slår sig.
Skötselråd: kolstål är känsligt för fukt, låt därför aldrig pannan ligga i blöt. Handrengör och skölj pannan i varmt vatten. Handtorka noga direkt. Botten på pannan blir brunaktig och lätt flammig, det är som det ska. Är det stora, hastiga temperaturförändringar kan botten bli ojämn. Hetta därför upp pannan varsamt till önskad temperatur.
Efter användning - låt pannan svalna innan den rengörs. Tillagning av produkter med hög syra rekommenderas ej då pannans naturliga skyddslager försämras. Vid användning av induktionshäll, använd aldrig boost-effekt, pannan hettas upp för hastigt. Boost är endast till för att koka upp vatten. Häll aldrig kallt vatten i en varm panna. Kolstålspannan får ej diskas i diskmaskin.
Rengöring görs i varmt vatten och diskmedel bör undvikas i mesta möjliga mån. Behöver man diska pannan noga med handiskmedel är det bra att bränna in olja i pannan efteråt. Smörj då in pannan med ett tunt lager rapsolja eller linfröolja och hetta upp gradvis till rykande het. Låt svalna och torka därefter med hushållspapper. Pannan tar inte skada av detta, processen kan göras vid upprepade tillfällen om den naturliga nonstick-funktionen diskats bort.
Repor och färgförändringar påverkar inte stekpannans prestanda.

  • Längd/djup: 50 cm
  • Diameter: 28 cm
  • Höjd: 5 cm
  • Bredd: 29 cm

Artikelnummer: 1818645-01-0

Fri frakt

Gäller för postpaket över 599 SEK

Läs mer

Faktura & Delbetalning

Våra mest fördelaktiga betalsätt

Läs mer
  • Markus Aujalay Pastapanna 32cm Markus Aujalay

    596 SEK 795 SEK
  • Demeyere Stekpanna 28 cm Proline 7 ply

    1 938 SEK 2 699 SEK
    Tid. lägsta pris: 2 159 SEK
  • Ballarini Stekpanna Ballarini 28 cm

    762 SEK 1 089 SEK
  • Demeyere Stekpanna 24 cm Proline 7 ply

    1 749 SEK 2 499 SEK
    Tid. lägsta pris: 1 999 SEK
  • Markus Aujalay Pastapanna 32cm Markus Aujalay

    596 SEK 795 SEK
  • Demeyere Stekpanna 28 cm Proline 7 ply

    1 938 SEK 2 699 SEK
    Tid. lägsta pris: 2 159 SEK
  • Ballarini Stekpanna Ballarini 28 cm

    762 SEK 1 089 SEK
  • Demeyere Stekpanna 24 cm Proline 7 ply

    1 749 SEK 2 499 SEK
    Tid. lägsta pris: 1 999 SEK

Share your favorites!

Bilder taggade med #ellos på Instagram.