Nyfiken på reglerna bakom restaurangdukning? Vill du ha inspiration inför den där festen du planerat länge? Då har du hittat rätt!
Porslin
Förrättstallriken placeras ovanpå huvudtallriken. Kuverttallriken för bröd och smör placeras till vänster om gaffeln. Koppar och fat till efterrätten placeras ut först när det är dags för dessert.
Bestick
Bestick placeras utifrån och in, i samma ordning de används. Undantaget gäller dessertbesticken, som i stället placeras ovanför tallriken.
Glas
Ställ rödvinsglaset i linje med tallrikens mitt och vattenglaset i höjd med kniven. Vitvinsglaset hamnar mellan dessa två glas.
Servetter
Placera servetten antingen till vänster om eller mitt på tallriken och vik den i en passande brytning. Välj linne- eller bomullsservetter för extra lyxig känsla!
When you know the rules, you know how to break them.
Regler är till för att brytas. Lägg besticken på tallriken, ordna stora blomsterarrangemang, blanda olika typer av porslin och skapa din egen stil.
1. Country style
Håll servetten på plats med ett band eller servettring. Dekorera med en kvist som lavendel eller rosmarin.
2. Simple knot
En snygg, bohemisk vikning. Rulla ihop servetten och gör en knut på mitten, enklare än så blir det inte! Perfekt om du ska ha många gäster och inte har tid att lägga ner massa jobb på varje servett.
3. The roll
Rulla ihop servetten och förslut sedan med ett band eller en servettring. Hos oss hittar du ett brett utbud av servettringar, en perfekt detalj som höjer upplevelsen av det dukade bordet!
4. Classic fold
Veckla ut servetten och vik den sedan till en rektangulär form. Stryk gärna servetten sedan innan för att få till en extra lyxig känsla. Ovanpå servetten kan det passa bra att placera besticken.